Απιστία

Αρκετά ζευγάρια έρχονται κάποια στιγμή αντιμέτωπα με την απιστία. Η σεξουαλική εικόνα μίας μακροχρόνιας σχέσης ή ενός γάμου χάνει σημαντικά την ποιότητά της από τις συμπεριφορές που υιοθετούνται και από τους δύο συντρόφους σταδιακά μέσα στη συμβίωση. Ρόλοι και συνήθειες επιδρούν αρνητικά στην επιθυμία και την έλξη για σεξουαλική επαφή.

Η απιστία που έχει ευκαιριακό χαρακτήρα, συνήθως βιώνεται διαφορετικά, τόσο από το άτομο που προβαίνει σε αυτή, όσο και από το σύντροφο που το μαθαίνει, σε σύγκριση με την απιστία που συμβαίνει σταθερά και επαναλαμβανόμενα. Η σεξουαλική απιστία βιώνεται ως απόρριψη και συνοδεύεται από απογοήτευση, ενοχή, αίσθημα ανεπάρκειας, απελπισίας, αγωνία και θυμό. Τα συναισθήματα αυτά προκύπτουν από τη ματαίωση των εσωτερικών προσδοκιών από το σύντροφο, που η συμπεριφορά του δεν είναι αυτή που θα επιθυμούσε να είναι. Αλλά και τα άτομα που εμπλέκονται σε αυτή νιώθουν συχνά ντροπή και ενοχές, ενώ όσοι απιστούν κατ’ επανάληψη φαίνεται να έχουν χαμηλή αυτοεκτίμηση.

Η αποκάλυψή της είναι επώδυνη και για τους δύο. Η απιστία διαταράσσει το βασικό στοιχείο της σχέσης, την εμπιστοσύνη. Επαναλαμβανόμενες κρίσεις είναι σύνηθες φαινόμενο σε ένα ζευγάρι μετά την αποκάλυψη. Παρόλα αυτά η πλειοψηφία των ζευγαριών δεν φθάνει σε χωρισμό, παρόλο που συνήθως η σχέση τους επηρεάζεται αρνητικά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Απιστία

Απιστία

Είναι γεγονός ότι αρκετά ζευγάρια έρχοντ...

Περισσότερα

Η απιστία ​μπορεί να κάνει καλό σε μία σχέση;

Η απιστία ​μπορεί να κάνει καλό σε μία σχέση;

Πολλοί άνθρωποι διαπιστώνουν καθημερινά...

Περισσότερα

210 6104590
210 7789890

Για οποιοδήποτε πρόβλημα σας απασχολεί,
μη διστάζετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.