Μειωμένη Σεξουαλική Επιθυμία και Διέγερση στη Γυναίκα

Η γυναικεία σεξουαλική δυσλειτουργία του Μειωμένου Ερωτικού Ενδιαφέροντος / Διέγερσης (Female Sexual Interest / Arousal Disorder) είναι μία συνθήκη, που χαρακτηρίζεται από επίμονη ή επαναλαμβανόμενη έλλειψη σεξουαλικού ενδιαφέροντος, που συχνά συνοδεύεται από την αδυναμία της γυναίκας να διεγερθεί σεξουαλικά (κολπική εφύγρανση).

Η ελάττωση της σεξουαλικής επιθυμίας αποτελεί ένα από τα πιο συχνά προβλήματα της γυναικείας σεξουαλικότητας. Πρόκειται για μία σύνθετη κατηγορία σεξουαλικής δυσλειτουργίας, που φαίνεται να επηρεάζει τις γυναίκες όλων των ηλικιών και των εθνικοτήτων. Η συγκεκριμένη σεξουαλική δυσλειτουργία πολλές φορές συνυπάρχει με την αδυναμία της γυναίκας να φτάσει σε οργασμό (ανοργασμία) και επομένως είναι καθοριστική για την ποιότητα της σεξουαλικής της ζωής και τη σχέση με τον σύντροφο της.

Στο παρελθόν, η διάσημη Αμερικανίδα σεξολόγος Hellen Kaplan (1979) είχε προτείνει, ότι η σεξουαλική δυσλειτουργία της μειωμένης σεξουαλικής επιθυμίας στηρίζεται σε (α) ενδοψυχικά, (β) διαπροσωπικά και (γ) συμπεριφορικά επίπεδα.

210 6104590
210 7789890

Για οποιοδήποτε πρόβλημα σας απασχολεί,
μη διστάζετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.