​Σωτηροπούλου  Μυρτώ

Μαιευτήρας-Χειρουργός - Γυναικολόγος, Σεξολόγος

Βιογραφικό


Επιστημονική Συνεργάτης Α΄ Μαιευτικής Γυναικολογικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών

Γεννήθηκε στην Λάρισα. Τελείωσε την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών όπου είχε εισαχθεί με πανελλήνιες εξετάσεις. Έλαβε το πτυχίο της Ιατρικής με βαθμό ΛΙΑΝ ΚΑΛΩΣ.

Εκπαιδεύτηκε στη Χειρουργική στην Πανεπιστημιακή Χειρουργική Κλινική του Βερολίνου, Klinikum Steglitz το 1992.

Υπηρέτησε ως αγροτικός ιατρός στο Π.Ι. Ρέντινας Καρδίτσας από το Δεκέμβριο του 1993 έως τον Αύγουστο1995. Ξεκίνησε την εκπαίδευση στην Γυναικολογία - Μαιευτική στο Νοσοκομείο Αγία Όλγα, Ν. Ιωνία από το 1995 έως το 1997 και την ολοκλήρωσε στην Α΄ Πανεπιστημιακή Μαιευτική Γυναικολογική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών Νοσ. Αλεξάνδρα το 2001 έως το 2003.

Τον Ιούνιο του 2003 έλαβε τον τίτλο της Μαιευτήρος Χειρουργού Γυναικολόγου.

Από το 2001 έως το 2005 εκπαιδεύτηκε στο Τμήμα Ουρογυναικολογίας-Διαταραχών του πυελικού εδάφους, στην ίδια κλινική.

Από το 2006 ως επιστημονική συνεργάτης κάνει ομιλίες-ενημερώσεις με θέμα "Σεξουαλική Αγωγή Εφήβων" σε Πρόγραμμα της Α’ Μαιευτικής - Γυναικολογικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών, με ειδική άδεια του Υπουργείου Παιδείας και δια βίου Μάθησης, σε ομάδες νέων, εφήβους, σε σχολεία ανά την Ελλάδα.

Έχει αναλάβει από το 2015 τα Ενημερωτικά Σεμινάρια Αναπαραγωγικής Υγείας - Σεξουαλικής Υγείας στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στα πλαίσια του Clinton Global Initiative University - CGIU.

Το 2014 έως το 2016 παρακολούθησε το 2ετες Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο "Ψυχοσεξουαλικές Διαταραχές" της Α΄ Ψυχιατρικής Κλινικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τον Οκτώβριο του 2015 παρακολούθησε το "ESSM School of Sexual Medicine", Budapest, Hungary.

Toν Φεβρουάριο του 2016 μετά από διενέργεια γραπτών εξετάσεων, υπό την αιγίδα της Ευρωπαικής Ενωσης Σεξολόγων, αποκτά τον τίτλο FECSM Fellow of the Multidisciplinary Joint Committee of Sexual Medicine (MJCSM).