Πώς θα συνηθίσει ο κόσμος τη θέα των ομόφυλων ζευγαριών; Αυτό το σποτ κάνει την αρχή!

Κοινοποιήση:

Η εξοικείωση της κοινής γνώμης με την έννοια της συντροφικότητας μεταξύ ζευγαριών του ίδιου φύλου ξεκινά με δυο πριγκίπισσες...

Το σποτ μόλις κυκλοφόρησε (14 Νοεμβρίου 2016) και μπορείτε να το δείτε πιο πάνω

«Η Καμπάνια ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ» λένε οι δημιουργοί της στο LIFO.gr «παρεμβαίνει σε επίπεδο πρόληψης και ευαισθητοποίησης και δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος "Πρόγραμμα καταπολέμησης των διακρίσεων βάσει του σεξουαλικού προσανατολισμού και της ταυτότητας φύλου: πρόληψη και παρέμβαση" και φιλοδοξεί να συμβάλλει στην αντιμετώπιση του έντονου προβλήματος των διακρίσεων βάσει του σεξουαλικού προσανατολισμού και της ταυτότητας φύλου, ώστε να αποτελέσει ένα ανάχωμα στο πρωτόγνωρο, ιδιαίτερα ανησυχητικό και διαρκώς αυξανόμενο φαινόμενο των ομοφοβικών και τρανσφοβικών επιθέσεων που καταγράφονται στη χώρα μας.

Πιστεύουμε ότι μεγάλο μέρος των ομοφοβικών και τρανσφοβικών διακρίσεων οφείλεται στην άγνοια· για το λόγο αυτό στοχεύουμε στην ψύχραιμη ενημέρωση και προβολή των θεμάτων»

Βασική στόχευση της Καμπάνιας είναι η εξοικείωση της κοινής γνώμης με την έννοια της συντροφικότητας μεταξύ ζευγαριών του ίδιου φύλου και η επικοινωνία των συναισθημάτων αγάπης, που βιώνουν όλα τα ζευγάρια, καθώς κι η ανάγκη για αποδοχή από την οικογένεια και τους φίλους και τα χαρακτηριστικά της προοπτικής και της διάρκειας μίας σχέσης. Αυτή την πραγματικότητα βιώνουν πολλά ομόφυλα ζευγάρια σήμερα στη χώα μας.

Στοχεύει επίσης στη στήριξη και ενημέρωση της νέας γενιάς, αλλά και στην ενημέρωση και εκπαίδευση της κοινής γνώμης, των γονέων, των δασκάλων, των εκπαιδευτικών και γενικότερα όλων μας, γύρω από θέματα ρητορικής μίσους, ομοφοβίας/τρανσφοβίας, ενδοσχολικού εκφοβισμού λόγω του σεξουαλικού προσανατολισμού ή/και της ταυτότητας φύλου, αλλά και της διακριτικής αποσιώπησης αυτών.

Η Καμπάνια "ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ" έρχεται να συμβάλει στην προσπάθεια αφύπνισης αναφορικά με αυτά τα ζητήματα μέσω των ΜΜΕ, με ημερίδες και δράσεις ανά την επικράτεια, ώστε να επιτευχθεί το δυνατόν μεγαλύτερη διάχυση της ενημέρωσης, κυρίως στην περιφέρεια και τις απομακρυσμένες περιοχές, όπου τα κρούσματα είναι πιο έντονα και η αφανής βία πιο βάναυση. Πιστεύουμε ότι μεγάλο μέρος των ομοφοβικών και τρανσφοβικών διακρίσεων οφείλεται στην άγνοια· για το λόγο αυτό στοχεύουμε στην ψύχραιμη ενημέρωση και προβολή των θεμάτων που άπτονται του σεξουαλικού προσανατολισμού και της ταυτότητας φύλου.


Παράλληλα δημιουργήθηκε μία δομή ψυχολογικής στήριξης, το "11528-ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ" η οποία ενημερώνει, συμβουλεύει και στηρίζει νέες και νέους, εκπαιδευτικούς, καθώς και γονείς για θέματα ομόφυλου σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου. Η εν λόγω Γραμμή λειτουργεί από τον Ιανουάριο του 2016 με πανελλήνια εμβέλεια, τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (Αρ.Πρ.: 97606/Δ2, 14-06-2016) με βασικές δράσεις την ψυχολογική στήριξη, την παρέμβαση στην κρίση και την ασφαλή και έγκυρη παραπομπή.

Πηγή: http://m.lifo.gr/
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Η ομοφοβία είναι ψυχική ασθένεια;

Η ομοφοβία είναι ψυχική ασθένεια;

"Μετά από συζήτηση αιώνων, για το αν η ο...

Περισσότερα

Πώς να μιλήσω στο παιδί μου για την Ομοφυλοφιλία;

Πώς να μιλήσω στο παιδί μου για την Ομοφυλοφιλία;

Μία από τις μεγαλύτερες ανησυχίες του γο...

Περισσότερα

Ο γιος μου είναι ομοφυλόφιλος

Ο γιος μου είναι ομοφυλόφιλος

Η εφηβεία είναι η περίοδος, και για τα δ...

Περισσότερα

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΑΣ... ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΑΣ... ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Παιδική ηλικία - Στάδια Παιδικός αυ...

Περισσότερα

Παγκόσμια Ημέρα Αμφισεξουαλικότητας - 23 Σεπτεμβρίου

Παγκόσμια Ημέρα Αμφισεξουαλικότητας - 23 Σεπτεμβρίου

Στις 23 Σεπτεμβρίου γιορτάζεται κάθε χρό...

Περισσότερα

Ασεξουαλικότητα

Ασεξουαλικότητα

Η ασεξουαλικότητα, ή αλλιώς η μη σεξουαλ...

Περισσότερα