ΟΜΙΛΙΕΣ - DEBATE 3ο Πανελλήνιο Διεπιστημονικό Συνέδριο Σεξολογίας.

Το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018, ο Δρ. Θάνος Ασκητής θα συμμετάσχει σε μια ομιλία και σε ένα debate, αντίστοιχα, στο 3ο Πανελλήνιο Διεπιστημονικό Συνέδριο Σεξολογίας.

Συγκεκριμένα:

Θέμα Ομιλίας:
«Υπερσεξουαλικότητα και Διαδίκτυο»

Ώρες Διεξαγωγής της Ομιλίας:
17.00μ.μ.-18.30μ.μ.

Θέμα Debate:
«Ο ρόλος της ζήλειας στη σχέση του ζευγαριού είναι κυρίως θετικός»

Ώρες διεξαγωγής του debate:
18.00μ.μ.-19.30μ.μ.

Τόπος Διεξαγωγής:
Αμφιθέατρο Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου
Ψυχικής Υγιεινής

Διοργάνωση:
Ε.Π.Ι.Ψ.Υ
Α’ Ψυχιατρική Κλινική ΕΚΠΑ Αιγινήτειο Νοσοκομείο
Προαγωγή της Γνώσης στις Ψυχικές Διαταραχές ΑμΚΕ
Κέντρο Σεξουαλικής και Αναπαραγωγικής Υγείας ΑΠΘ

Περιεχόμενο ομιλίας: «Υπερσεξουαλικότητα και Διαδίκτυο»

Η ομιλία θα αναφερθεί στους τρόπους με τους οποίους εκφράστηκε και συνεχίζει να εκφράζεται η υπερσεξουαλικότητα μέσα από τη μυθολογία, την κοινωνία, την ψυχολογία και την ψυχιατρική. Ακόμα, θα παρατεθούν οι ψυχικές διαταραχές που «διεκδικούν» την υπερσεξουαλικότητα ως επιμέρους κατηγορία τους, οι ψυχικές και νευρολογικές διαταραχές που την εμφανίζουν ως σύμπτωμα και τα βιολογικά και ψυχολογικά μοντέλα που επιχειρούν να δώσουν «φως» στα αίτια της υπερσεξουαλικότητας. Άλλα επιπρόσθετα μέρη της ομιλίας θα είναι η περιγραφή των χαρακτηριστικών ενός υπερσεξουαλικού ατόμου και οι τύποι υπερσεξουαλικών συμπεριφορών, το χρονικό που οδήγησε στην υπερσεξουαλική συμπεριφορά μέσω διαδικτύου, οι τρόποι έκφρασής της και τα χαρακτηριστικά της. Ακόμα, θα διερευνηθεί πιο αναλυτικά η σύνδεση της πορνογραφίας με την υπερσεξουαλική συμπεριφορά αλλά και ο ρόλος της αυτοκτονικότητας. Τέλος, θα περιγραφούν οι παράγοντες επικινδυνότητας για εμφάνιση διαδικτυακής υπερσεξουαλικότητας αλλά και οι θεραπευτικές επιλογές. Η ομιλία θα κλείσει με την παρουσίαση των αποτελεσμάτων διαδικτυακής έρευνας που έχει πραγματοποιηθεί από το Ι.Ψ.Σ.Υ, καθώς και με συμπεράσματα, προβληματισμούς και ένα σχετικό βίντεο.

Περιεχόμενο debate «Ο ρόλος της ζήλιας στη σχέση του ζευγαριού είναι κυρίως θετικός»

Η παρουσίαση θα ξεκινήσει με τον ορισμό της ζήλειας με θετικό πρόσημο αλλά και με αναφορές από τη φιλοσοφία, τις εξελικτικές θεωρίες και την ψυχολογία. Ακόμα, θα περιγραφεί ο διαφορετικός και θετικός ρόλος της ζήλειας για τα δυο φύλα καθώς και η βασική της αξία μέσα σε μια ερωτική σχέση. Επιπλέον,θα δοθεί σημασία στους λόγους για τους οποίους η ζήλεια πρέπει να υπάρχει σε μια σχέση, στα θετικά της αποτελέσματα αλλά και σε διαχρονικές επιστημονικές μελέτες οι οποίες υποστηρίζουν και ισχυροποιούν τη θετική πλευρά της. Άλλες, πτυχές όπως το φλερτ και η απιστία θα μελετηθούν υπό το πρίσμα της ζήλειας και των θετικών της αποτελεσμάτων, καθώς και οι συνέπειες στη σχέση του ζευγαριού όταν εκλείπει.

Για το πρόγραμμα του συνεδρίου δείτε εδώ

Δείτε όλες τις ομιλίες