«Σεξουαλική Αγωγή: Πως και πότε να μιλάμε στα παιδιά μας;»

«Σεξουαλική Αγωγή: Πως και πότε να μιλάμε στα παιδιά μας;»

Ένα θέμα αρκετά " ταμπού", ακόμη και στη σημερινή εποχή, έρχεται να δώσει τα "φώτα του" στο πώς οφείλουμε να διαχειριζόμαστε τη Σεξουαλική Αγωγή μέσα στην οικογένεια.
Πολλές φορές πολύ απλά ερωτήματα προσφέρουν μεγάλη αμηχανία μιας και οι περισσότεροι γονείς δε γνωρίζουν τι και πώς να μιλήσουν ανάλογα με την ηλικία στα παιδιών τους.
Οι καλύτεροι στο είδος τους, η ομάδα του Dr Θάνου Ασκητή με εκπρόσωπο τη Μαρίνα Μόσχα, θα είναι μαζί μας για ένα διήμερο εκπαίδευσης γονέων και εφήβων περί Σεξουαλικής Αγωγής.
Αν είστε Γονιός, Εκπαιδευτικός, Παιδαγωγός ή ακόμη και έφηβος ελάτε μαζί για μια μοναδική εκπαίδευση!

Το Ακουστικο-Ψυχοπαιδαγωγικό Κέντρο TOMATIS "Επίγνωση" σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ψυχικής & Σεξουαλικής Υγείας Dr Θάνου Ασκητή Διοργανώνουν Διήμερο Σεξουαλικής Αγωγής για ομάδες Γονέων & Εφήβων στα Ιωάννινα.

ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΜΑΙΟΥ 2017
Ομάδα για Γονείς με παιδιά ηλικίας μέχρι 12 ετών
Θέμα:
«Σεξουαλική Αγωγή. Πώς να μιλάμε στα παιδιά μας»

«Τι είναι το σεξ; Τι είναι ο ομοφυλόφιλος; Πότε θα κάνω σεξ;»
Δύσκολα παιδικά ερωτήματα προς τον αμήχανο γονιό, που συχνά νιώθει πως δεν είναι κατάλληλα προετοιμασμένος και ίσως όχι σωστά ενημερωμένος επίσης.
Θέματα που τον «καίνε», καθώς δεν γνωρίζει ποιον να ρωτήσει και που να αποταθεί. Πως μπορεί να προετοιμαστεί για τις «δύσκολες» αυτές παιδικές ερωτήσεις αλλά και πως μπορεί να συμβάλλει στην υγιή ανάπτυξη της προσωπικότητας και της ψυχοσυναισθηματικής ωρίμανσης του παιδιού του;

- Γονιέ, η σεξουαλικότητά του δεν ξεκινά στην εφηβεία αλλά από τη γέννησή του. Η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση πραγματοποιείται πρώτα από εσένα, που έχεις τον πρώτο ρόλο στη ζωή του παιδιού σου. Είσαι το πρόσωπο αναφοράς και πρότυπο ταύτισης για εκείνο, που μεταφέρει τις αξίες και τις στάσεις ζωής που εσύ του έχεις δώσει μέσα από τη σχέση σου μαζί του.
- Γονιέ, χρειάζεσαι εκπαίδευση γύρω από την σεξουαλική αγωγή που θα περάσεις στο παιδί σου. Μην κρύβεσαι πίσω από τη σιωπή, την άρνηση και την αποφυγή, λόγω του φόβου να μην εκτεθείς. Εμείς οι «μεγάλοι» ενοχοποιούμε και στιγματίζουμε το σεξ, θεωρώντας το μέσα από τα δικά μας βιώματα ως κάτι πονηρό, ανήθικο ή και βρώμικο.
- Γονιέ, μην φοβάσαι πως το ενδιαφέρον του παιδιού σου γύρω από το σεξ, σημαίνει ότι υπάρχει συνειδητή αφύπνιση της σεξουαλικότητάς του.
- Γονιέ, βοήθησε το παιδί σου να χτίσει τη βάση μίας υγιούς προσωπικότητας και υπεύθυνης συμπεριφοράς στην αυριανή ενήλικη ζωή του.

Εισηγήτρια: Μαρίνα Μόσχα Συνεργάτης του Dr Θάνου Ασκητή, Μ.Α. Κλινική Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια, Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Αγωγής Ψυχικής & Σεξουαλικής Υγείας

www.askitis.gr

Ο χώρος διεξαγωγής θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των συμμετεχόντων. Για το λόγο αυτό παρακαλείστε να μας ενημερώσετε μέχρι την Τετάρτη 10 Μαΐου.

Δείτε όλες τις ομιλίες