«Όλα όσα θέλω να μάθω για το σεξ και δεν τολμώ να ρωτήσω»


Σεξουαλική Αγωγή για γονείς και εφήβους!
Ένα θέμα που δεν αγγίζεται εύκολα και όμως ένα ζήτημα ζωτικής σημασίας για την ύπαρξή μας απασχόλησε τις ομάδες μας το διήμερο αυτό.
Η συζήτηση για το σεξ, τον έρωτα και τις διαπροσωπικές σχέσεις αποτελεί τη βάση της ομορφιάς στη ζωή μας. Ως γονείς έχουμε να ξεπεράσουμε τα δικά μας "κολλήματα" και να βρούμε το σωστό τρόπο να μιλήσουμε με τα παιδιά μας για το πώς πραγματικά ήρθαν σε αυτόν τον κόσμο καθώς και πως ο τρόπος αυτός πέραν της αναπαραγωγής προσφέρει στον άνθρωπο το συναίσθημα της ηδονής και της ευτυχίας χωρίς ίχνος ντροπής και ενοχής!
Σας ευχαριστούμε όλους τόσο πολύ για την αποδοχή σας! Είμαστε σε καλό δρόμο να δημιουργήσουμε ανθρώπους πιο χαρούμενους και ευτυχισμένους που να χαίρονται τη ζωή και τον έρωτα!!!


Το Ακουστικο-Ψυχοπαιδαγωγικό Κέντρο TOMATIS "Επίγνωση" σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ψυχικής & Σεξουαλικής Υγείας Dr Θάνου Ασκητή Διοργανώνουν Διήμερο Σεξουαλικής Αγωγής για ομάδες Γονέων & Εφήβων στα Ιωάννινα.


ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΜΑΙΟΥ
1η Ομάδα Εφήβων ηλικίες 12-15 ΩΡΕΣ 10:00-13:00
2η Ομάδα Εφήβων ηλικίες 16-18 ΩΡΕΣ 15:00-17:00
ΘΕΜΑ:
«Όλα όσα θέλω να μάθω για το σεξ και δεν τολμώ να ρωτήσω»

«Πότε να ξεκινήσω τη σεξουαλική μου ζωή;
Πώς παίρνονται οι προφυλάξεις;
Τι είναι η σεξουαλική ταυτότητα και ο σεξουαλικός προσανατολισμός;
Τι πρέπει να γνωρίζω για τα γεννητικά μου όργανα και τις ορμόνες μου;
Είναι φυσιολογικός ο αυνανισμός;
Πώς θα πλησιάσω μία κοπέλα ή ένα αγόρι;
Νιώθω συχνά τη διάθεσή μου να “ανεβοκατεβαίνει”, τι μου συμβαίνει;»

Αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα, θα απαντηθούν μέσα από ένα τρίωρο βιωματικό σεμινάριο, που θα σε βοηθήσει να μάθεις καλύτερα το σώμα σου και τη λειτουργία του, μέσα από το βιολογικό αλλά και ψυχοσυναισθηματικό σου υπόβαθρο και να κατανοήσεις καλύτερα το μεταβατικό αυτό εξελικτικό στάδιο που καθρεφτίζει το πέρασμα από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωσή σου.

Εισηγήτρια: Μαρίνα Μόσχα Συνεργάτης του Dr Θάνου Ασκητή, Μ.Α. Κλινική Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια,

Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Αγωγής Ψυχικής & Σεξουαλικής Υγείας

www.askitis.gr

Απαραίτητη η κράτηση θέσης στο 26510 71150 - 46330 ή με την επίσκεψή σας στο Κέντρο μας, Καποδιστρίου 34 Ιωάννινα.Δείτε όλες τις ομιλίες