Βασιλειάδης Ηλίας

Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

Βιογραφικό

Ο Ηλίας Βασιλειάδης αποφοίτησε από τη Φιλοσοφική σχολή, Τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Παρακολούθησε με επιτυχία Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα ειδίκευσης στην ψυχολογία, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, με τίτλο «Συμβουλευτική Ψυχολογία στην Ειδική Αγωγή, την Εκπαίδευση και την Υγεία», απ’ όπου και έλαβε τον τίτλο του Συμβούλου Ψυχικής Υγείας ολοκληρώνοντας περισσότερες από 1000 ώρες πρακτικής άσκησης και αφού επέτυχε στην τελική αξιολόγηση μέσα από ατομική αλλά και ομαδική εποπτεία. Είναι τελειόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου ενώ έχει λάβει μέρος σε εκπαιδευτικά σεμινάρια της «Βραχείας Εντατικής Δυναμικής Ψυχοθεραπείας» καθώς και σε επιστημονικά συνέδρια με προφορικές ανακοινώσεις και poster.

Τα ενδιαφέροντά του εστιάζονται στην κλινική ψυχολογία και στις παρεμβάσεις σε παιδιά και ενήλικες με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.

Από το 2015, δραστηριοποιείται σε ατομικές συνεδρίες με παιδιά, εφήβους και ενήλικες καθώς και στη συμβουλευτική υποστήριξη γονέων και ζευγαριών που αντιμετωπίζουν προβλήματα σχέσεων. Έχει ασχοληθεί με την ατομική συμβουλευτική παιδιών και εφήβων στον παιδοψυχιατρικό τομέα του νοσοκομείου Γ.Ν.Θ. Γ.Παπανικολάου, ενώ παράλληλα πραγματοποιούσε και συνεδρίες συμβουλευτικής καθοδήγησης σε γονείς τόσο για τη μεταξύ τους σχέση όσο και για τη σχέση με τα παιδιά..

Είναι τακτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής και εργάζεται μέχρι και σήμερα ως σύμβουλος ψυχικής υγείας στο Ινστιτούτο Ψυχικής και Σεξουαλικής υγείας του Δρ. Θάνου Ασκητή, όπου ασχολείται με ψυχικές παθήσεις, θεραπεία σεξουαλικών δυσλειτουργιών, προβλήματα σχέσεων γάμου αλλά και νέων ζευγαριών, σεξουαλική αγωγή παιδιών και εφήβων κ.ο.κ.

Στελεχώνει την Συμβουλευτική Γραμμή Ανδρολογίας του Ινστιτούτου όπου δίνονται οι πρώτες κατευθύνσεις διαχείρισης του προβλήματος, ανάλογα με την κάθε περίπτωση.