ΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

ΑΘΗΝΑ, ΕΛΛΑΔΑ

210 - 7.79.79.79

(χρέωση αστικής κλήσης)

Η Γραμμή μας λειτουργεί καθημερινά από τις 12:00 - 14:00 και 16:00 - 18:00.
Η Συμβουλευτική Γραμμή Σεξουαλικής Υγείας είναι μια υπηρεσία επιστημονικής ενημέρωσης και υποστήριξης. Στόχος της Συμβουλευτικής Γραμμής Σεξολογίας είναι να συμβάλλει στην πρόληψη και την προάσπιση της σεξουαλικής υγείας, αλλά και να βοηθήσει στην σωστή αντιμετώπιση των σεξουαλικών προβλημάτων.

Η Γραμμή μας στελεχώνεται από ψυχολόγους εξειδικευμένους σε θέματα σεξουαλικής υγείας. Απευθύνεται σε ενήλικες άνω των 18 ετών, οι οποίοι επιθυμούν να εκφράσουν οποιοδήποτε προβληματισμό σεξουαλικής φύσεως.

Η λειτουργία της Συμβουλευτικής Γραμμής Σεξουαλικής Υγείας εξασφαλίζει την απόρρητη θέση του κάθε ερωτήματος. Τα στοιχεία που ενδεχομένως θα ζητηθούν στη φόρμα επικοινωνίας, έχουν αποκλειστικό στόχο την καλύτερη διερεύνηση του αιτήματος και την πιο ολοκληρωμένη υποστήριξη.
Για οποιοδήποτε άλλο πρόβλημα σας απασχολεί, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω e-mail, στο institute@askitis.gr, οπού σύντομα θα έχετε την απάντηση από τους ειδικούς του Ινστιτούτου μας.


TO ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΟΥ ΜΕΣΩ E-mail

Μπορείτε να μας στείλετε θέματα που αφορούν εσάς τους ίδιους ή κάποιο άλλο πρόσωπο του περιβάλλοντός σας, όπως το σύντροφό σας, το παιδί σας, ένα άλλο συγγενικό άτομο κ.

α αιτήματα μέσα από τα e-mails που μπορείτε να μας στείλετε, αφορούν και τα δύο φύλα και έχουν να κάνουν κυρίως με:

  • Σεξουαλικές δυσλειτουργίες και των δύο φύλων
  • Προβλήματα σχέσεων και γάμου
  • Θέματα που αφορούν την σεξουαλικότητα και το σεξουαλικό προσανατολισμό
  • Ερωτήματα σε σχέση με την αντισύλληψη, τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και άλλα οργανικά προβλήματα.
  • Προβλήματα παιδιών και οικογένειας

Το πιο συχνό αίτημα φαίνεται να είναι οι σεξουαλικές δυσλειτουργίες, όσον αφορά τους άντρες και τα προβλήματα σχέσεων, όσον αφορά τις γυναίκες. Ανάμεσα στα προβλήματα που αναφέρονται αρκετά συχνά οι άνδρες με σεξουαλικές δυσλειτουργίες, είναι η διαταραχή στύσης και η πρόωρη εκσπερμάτιση, ενώ οι γυναίκες αναφέρουν συχνότερα μειωμένη επιθυμία και έλλειψη οργασμού.Ο ρόλος της Συμβουλευτικής Γραμμής αλλά και των απαντήσεων μέσω e-mail, είναι η παροχή συμβουλευτικού και υποστηρικτικού χαρακτήρα στις απαραίτητες πληροφορίες και στην κατάλληλη καθοδήγηση για θέματα που αφορούν την ψυχική και σεξουαλική υγεία.

Σκοπός και των δύο τμημάτων μας είναι η διεκδίκηση της λύσης από τον ενδιαφερόμενο και πάνω από όλα η πρόληψη και η σωστή και επιστημονική γνώση για την ανθρώπινη σεξουαλικότητα του άνδρα, της γυναίκας και του παιδιού ή του εφήβου.
Η διεκδίκηση της λύσης σε ένα πιθανό πρόβλημα,

συμβάλλει στην καλύτερη ποιότητα ζωής, που είναι δικαίωμα όλων.