«Ένιωθα φοβερά ανεπαρκής μπροστά στις γυναίκες λόγω της πρόωρης εκσπερμάτισης…»

(Μάριος, 30 ετών)

Ξεκίνησα τη σεξουαλική μου ζωή σχετικά μεγάλος, στα 26 μου. Γενικά, ενώ οι φίλοι μου έλεγαν ότι ήμουν ένας εμφανίσιμος άνδρας, δυσκολευόμουν πάρα πολύ να προσεγγίσω μία νέα κοπέλα. Οι γονείς μου ανησυχούσαν και ο πατέρας μου κάθε λίγο και λιγάκι με ρωτούσε «δεν έχει καμία ωραία κοπελίτσα εκεί στη σχολή;». Ένιωθα πολύ άσχημα. Μέχρι που κάποια στιγμή άρχισα να αμφιβάλλω για τον ανδρισμό μου ακόμα και για τον σεξουαλικό μου προσανατολισμό…

Όποτε προσπαθούσα να πλησιάσω από κοντά μία κοπέλα, ένιωθα ότι έχανα τα λόγια μου, φοβόμουν ότι θα φανώ ανώριμος και χαζός. Οι φίλοι μου δεν ήταν πολύ κοινωνικοί και αυτό δεν με βοηθούσε. Παίρνοντας απόφαση λοιπόν, ότι το «από κοντά» μου είναι δύσκολο, άρχισα να φλερτάρω μέσα από το Facebook. Εκεί, γνώρισα την πρώτη μου κοπέλα, η οποία ήταν 3 χρόνια μικρότερη από εμένα.

Εκείνη δεν είχε πολλές εμπειρίες και αυτό με βοήθησε στην αρχή να νιώσω πιο άνετα στο σεξουαλικό κομμάτι. Όμως, από την πρώτη μας φορά, συνειδητοποίησα, ότι ολοκλήρωνα πάρα πολύ γρήγορα, πολλές φορές πριν καν με αγγίξει! Στην αρχή, προσπαθούσα να το καθυστερήσω, σκεφτόμουν άσχετα πράγματα και πολλές φορές δυσάρεστα, προκειμένου να μην τελειώσω, αλλά τίποτα. Ενώ λοιπόν στην αρχή η κοπέλα μου έκανε υπομονή, κάποια στιγμή άρχισε να με κατηγορεί. Πίστευε ότι δεν την έβλεπα σοβαρά και ότι με ενδιέφερε μόνο το πώς θα ικανοποιηθώ εγώ!

Ωστόσο, ήμουν ερωτευμένος μαζί της και δεν ήθελα να τη χάσω με τίποτα. Τότε άρχισα να αναζητώ σχετικές πληροφορίες σε βιβλία και sites και συνειδητοποίησα, ότι μάλλον έπασχα από «πρόωρη εκσπερμάτιση». Στη συνέχεια είδα που έπρεπε να απευθυνθώ και έκλεισα ραντεβού με έναν ουρολόγο – ανδρολόγο. Εκείνος, μου συνταγογράφησε κάποια φάρμακα και ενέσεις, λέγοντας μου ότι μερικοί άνδρες δεν καταφέρνουν σχεδόν ποτέ να ξεπεράσουν την «πρόωρη εκσπερμάτιση» και ότι είναι θέμα του πως έχει μάθει να λειτουργεί ο οργανισμός.

Μόλις τα άκουσα αυτά, τρελάθηκα! Λέω μέσα μου «Πάει, αυτό ήτανε! Είμαι καταδικασμένος! Δεν θα έχω ποτέ μία φυσιολογική σεξουαλική ζωή!». Πήγα σπίτι μου και ξεκίνησα τη θεραπεία. Στην αρχή, καθυστερούσα να ολοκληρώσω περίπου για 1 λεπτό, αλλά μετά από 3 μήνες, η κατάσταση ήταν πάλι η ίδια! Εκείνο το διάστημα, κόντευα να πέσω σε κατάθλιψη. Νόμιζα ότι δεν θα βρω ποτέ λύση στο πρόβλημα μου, ώσπου κάποια στιγμή εκμυστηρεύτηκα το πρόβλημα μου –με μεγάλη επιφύλαξη- σε έναν πολύ καλό μου φίλο. Εκείνος μου μίλησε για το Ινστιτούτο Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας του κου Ασκητή, που το είχε επισκεφτεί στο παρελθόν και ο ίδιος.

Έκλεισα ραντεβού την επόμενη κιόλας μέρα. Ο κύριος Ασκητής μου μίλησε με μεγάλη ειλικρίνεια, λέγοντας μου ότι η πρόωρη εκσπερμάτιση στις ηλικίες σαν τη δική μου, οφείλεται κυρίως σε ψυχολογικούς παράγοντες και μου συνέστησε να κάνω ψυχοθεραπεία σε συνδυασμό με φαρμακευτική αγωγή. Φεύγοντας, αισθάνθηκα ότι δεν ήμουν μόνος μου και ότι επιτέλους θα μπορούσε να δοθεί πλέον λύση σε αυτό το τόσο καθοριστικό κομμάτι για τη ζωή μου.

Η ψυχοθεραπεία ομολογουμένως με βοήθησε να καταπολεμήσω αρκετούς από τους φόβους που είχα σαν χαρακτήρας απέναντι στο αντίθετο φύλο. Οι σεξουαλικές ασκήσειςμε έκαναν να περιορίσω τον αυνανισμό (που ουσιαστικά τσέκαρα συνέχεια τον εαυτό μου για να δω πότε θα τελειώσω) και να μπορώ να ελέγχω την εκσπερμάτισή μου, χωρίς να αγχώνομαι. Η αυτοπεποίθησή μου βελτιώθηκε σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό, καθώς μπορούσα πλέον να ικανοποιήσω την κοπέλα μου και να της δείξω πόσο πολύ την θέλω.

Σήμερα, απολαμβάνω απίστευτα το σεξ και νιώθω πολύ πιο σίγουρος για τον εαυτό μου σε όλα τα επίπεδα!


ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ