«Ο φόβος μου μη πονέσω στάθηκε εμπόδιο στην έναρξη της σεξουαλικής μου ζωής…»

(Άννα, 25 ετών)

Δημιούργησα την πρώτη μου σοβαρή σχέση στα 22 μου. Μέχρι τότε φλέρταρα με διάφορα αγόρια και έκανα σχέσεις με πολύ μικρή διάρκεια. Μου άρεσε να φλερτάρω και να νιώθω ότι έχω δίπλα μου κάποιον που του αρέσω και ενδιαφέρεται για εμένα. Όμως, όταν έφτανε η ώρα των προκαταρκτικών και του σεξ, αισθανόμουν πολύ αμήχανα. Δεν ήξερα εάν το αγόρι που γνώριζα ήταν το «κατάλληλο» για εμένα και φοβόμουν μήπως μετά το σεξ το μετανιώσω ή εκείνος με εγκαταλείψει και φύγει. Έτσι, όταν τα πράγματα έφταναν σε αυτό το σημείο, συνήθως έβρισκα μία αφορμή και εξαφανιζόμουν…

Ώσπου ερωτεύτηκα έναν συμφοιτητή μου, ο οποίος με διεκδικούσε πολύ και με έκανε να αισθανθώ πολύ μεγάλη ασφάλεια. Του είχα πει από την αρχή ότι δεν είχα ολοκληρώσει και εκείνος, παρόλο που είχε πολύ περισσότερες εμπειρίες από εμένα, μου έδωσε αρκετό χρόνο μέχρι να αισθανθώ έτοιμη.

Όμως κάθε φορά που προσπαθούσε να διεισδύσει έστω και με το χέρι του ένιωθα απίστευτο πόνο. Όταν ερχόταν από πάνω μου, αισθανόμουν ότι τα πόδια μου «έκλειναν» και ότι η περιοχή γύρω από τον κόλπο μου «σφίγγονταν». Αυτή η κατάσταση συνεχίστηκε επί ένα χρόνο περίπου, ώσπου τελικά χωρίσαμε.

Κάθε μέρα, το μυαλό μου γέμιζε με φοβερές ενοχές, μόνο και μόνο στην ιδέα, ότι δεν μπορούσα να κάνω σεξ, όπως όλες οι υπόλοιπες κοπέλες!

Ώσπου κάποια στιγμή αποφάσισα να επισκεφτώ για πρώτη φορά ένα γυναικολόγο. Ο γιατρός με εξέτασε με πολύ μεγάλη δυσκολία και μου είπε, ότι δεν έχω κανένα γυναικολογικό πρόβλημα και ότι απλά θα πρέπει να «χαλαρώσω»! Όμως, καθώς ο καιρός περνούσε και η ανασφάλεια μέσα μου μεγάλωνε, άρχισα να αναζητώ σχετικές πληροφορίες στο ιντερνέτ. Τότε – για καλή μου τύχη - έπεσα πάνω σε ένα άρθρο του κύριου Ασκητή για τον «Κολεόσπασμο» και κατάλαβα ότι αντιμετώπιζα ακριβώς τα ίδια συμπτώματα!

Την επόμενη μέρα έκλεισα ραντεβού και επισκέφτηκα το Ινστιτούτο Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας. Στην πρώτη μας συνεδρία, η ψυχολόγος μου, μου εξήγησε, ότι ο Κολεόσπασμος είναι μία καθαρά ψυχολογική υπόθεση και ότι παρουσιάζεται στην έναρξη της σεξουαλικής ζωής αρκετών γυναικών. Αυτό με καθησύχασε και μου έδωσε θάρρος για να λύσω το πρόβλημα μου.

Μέσα από τη σεξουαλική θεραπεία, κατάλαβα ότι είχα αναπτύξει πάρα πολλούς φόβους γύρω από το σεξ. Φοβόμουν τον πόνο, αισθανόμουν ανασφάλεια για την εικόνα μου και ανησυχούσα μήπως απογοητεύσω τον άνδρα που είχα δίπλα μου. Όμως, σταδιακά και μέσα από ειδικές ασκήσεις η ψυχολόγος μου με βοήθησε όχι μόνο να κατανοήσω και να καταπολεμήσω τους φόβους μου, αλλά και να γνωρίσω, να αποδεχθώ και να αγαπήσω το σώμα μου.

Σήμερα, έχει έρθει στη ζωή μου ένας νέος άνδρας, με τον οποίο ολοκληρώσαμε σεξουαλικά τους πρώτους δύο μήνες της σχέσης μας και ομολογώ ότι για μένα είναι μία από τις πιο όμορφες εμπειρίες της ζωής μου.

Το σεξ μοιάζει πολλές φορές αυτονόητο, αλλά δεν είναι. Τολμήστε να αναζητήσετε τη βοήθεια ενός ειδικού. Ο κάθε άνθρωπος χρειάζεται το δικό του χρόνο για να κάνει το επόμενο «μεγάλο» βήμα στη ζωή του και αυτό δεν είναι ντροπή! Ο φόβος μπροστά σε αυτά που δεν γνωρίζουμε και οι αρνητικές σκέψεις υπάρχουν στις ζωές όλων μας. Υπάρχουν πολλοί λόγοι που σκεφτόμαστε και αισθανόμαστε συγκεκριμένα πράγματα, όμως δεν πρέπει να τα αφήνουμε να μας εμποδίζουν από το να απολαύσουμε την μία και μοναδική ζωή μας…


ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ