Πιο καλή η μοναξιά για κάποιον που εκσπερματίζει γρήγορα…ή μήπως όχι;

(Νίκος, 31 ετών)

«Για 2 χρόνια είχα σχέση με μια κοπέλα με την οποία έχω χωρίσει τα τελευταία 3 χρόνια. Από τότε δεν είχα προσπαθήσει να ξανακάνω σχέση, αν και θα το ήθελα. Πάντα με ανησυχούσε το γεγονός ότι εκσπερμάτιζα πολύ γρήγορα, περίπου γύρω στο ένα λεπτό, από τη στιγμή που θα γινόταν η διείσδυση. Η πρώην κοπέλα μου δεν είχε πρόβλημα με αυτό, παρόλο που το είχαμε συζητήσει. Εγώ, όμως, πίστευα ότι θα ήθελε περισσότερο χρόνο αλλά δεν μου το έλεγε για να μη με στενοχωρήσει. Αν και πράγματι πίστευα ότι δε μπορούσα να την ικανοποιήσω όπως εγώ θα ήθελα, είχαμε μια ομαλή σχέση. Ωστόσο, προηγούμενες σχέσεις μου είχαν θίξει την προωρότητά μου ως πρόβλημα και τότε ήταν που ξεκίνησε να με προβληματίζει πιο έντονα….

Από τα 18 μου που είχα την πρώτη μου επαφή, τελείωνα γρήγορα. Από τη στιγμή που χώρισα, όμως, η ανησυχία μου ότι μπορεί η νέα μου σύντροφος να έχει πρόβλημα με αυτό με εμπόδιζε από το να προσεγγίσω κάποια που μου άρεσε. Είχα συνεχώς άγχος και φόβο. Φοβόμουν πως όταν διαπιστώσει ότι τελειώνω γρήγορα, θα με αφήσει και έτσι δεν πλησίαζα καμία. Γι’ αυτό και ο μόνος τρόπος για να ικανοποιήσω τις σεξουαλικές μου ορμές ήταν ο αυνανισμός. Πάντα αυνανιζόμουν, ακόμα και όταν είχα κάποια ερωτική σύντροφο, αλλά από τη στιγμή που χώρισα γινόταν πιο συχνά. Πολλές φορές το έκανα για να δω πόσο θα κρατήσει την επόμενη φορά…Μου άρεσε γιατί μπορούσα να εκτονωθώ, χωρίς να χρειάζομαι κάποια παρτενέρ, αλλά μετά ένιωθα ενοχές και αυτό με έριχνε ψυχολογικά. Όμως, δε μπορούσα να το σταματήσω. Ωστόσο, έβλεπα γύρω μου τους περισσότερους φίλους μου να είναι είτε σε μια μακροχρόνια σχέση, είτε να γνωρίζουν διάφορες κοπέλες και αυτό με επηρέαζε. Γιατί εκείνοι μπορούσαν και εγώ όχι;

Έτσι, αν και μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχα απευθυνθεί ποτέ σε κάποιον ειδικό για το πρόβλημά μου, πήρα την απόφαση να κλείσω ραντεβού στο Ινστιτούτο Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας. Όταν ξεκίνησα τις συνεδρίες με τον ειδικό σεξουαλικής υγείας με ενημέρωσε ότι αυτό που μου συμβαίνει ονομάζεται πρόωρη εκσπερμάτιση - κάτι που είχα διαβάσει και εγώ και είχα ενημερωθεί μέσα από το διαδίκτυο - μια συχνή σεξουαλική δυσλειτουργία η οποία εμφανίζεται κυρίως από την αρχή της σεξουαλικής ζωής και που συνήθως οφείλεται κυρίως σε ψυχολογικά αίτια. Αρχικά, η αντιμετώπιση του προβλήματος ξεκίνησε με ειδική φαρμακευτική αγωγή (αντικαταθλιπτικά φάρμακα) και στη συνέχεια, αφού ξεκίνησα να βλέπω τα πρώτα θετικά αποτελέσματα, άρχισα παράλληλα και ψυχοθεραπεία. Η ψυχοθεραπεία με βοήθησε να αντιμετωπίσω τους φόβους μου, να ενισχύσω την αυτοπεποίθησή μου και να γίνω πιο «ανοιχτός» στο φλερτ και την αναζήτηση νέας ερωτικής συντρόφου. Πράγματι, ένα χρόνο αργότερα, διανύω τους πρώτους μήνες μιας σχέσης και το πρόβλημα της πρόωρης εκσπερμάτισης έχει μειωθεί αισθητά, καθώς έχω καταφέρει να έρθω σε οργασμό σε μεγαλύτερο χρόνο και να μην έχω άγχος πριν την ερωτική πράξη.»


ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ