Γιαννακούρης Αθανάσιος

Γιαννακούρης Αθανάσιος

Μαιευτήρας - Γυναικολόγος

Ο Δρ. Γιαννακούρης Αθανάσιος , πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής Πατρών, έχει ειδικευτεί στην Μαιευτική και τη Γυναικολογία , με διδακτορική διατριβή στην Νεοεπικουρική χημειοθεραπεία σε προχωρημένα στάδια καρκίνου τραχήλου μήτρας σε σχέση με την έκφραση ογκογονιδίων του όγκου.

Έχει εργαστεί από το 1987 ως εσωτερικός βοηθός Γενικής Χειρουργικής στη Β’ Χειρουργική Κλινική του Γενικού Περιφερειακού Νοσοκομείου Νίκαιας «ΔΑΜΩΝ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ», ως εσωτερικός βοηθός στην Α’ Χειρουργική Κλινική του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας κατά τη διάρκεια της στρατιωτική του θητείας, ως ειδικευόμενος βοηθός στην Α’ Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Νοσοκομείο «ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ» .

Το 1998 απέκτησε τον τίτλο της ειδικότητας του Μαιευτήρος-Γυναικολόγου, και έκτοτε εργάστηκε ως Έμμισθος Επιμελητής (attaché vacateur) στη Μονάδα Εξωσωματικής Γονιμοποίησης της Πανεπιστημιακής Γυναικολογικής Κλινικής του Centre Hospitalier Universitaire St Jacques, στην πόλη Besancon της Γαλλίας από την 1η Σεπτεμβρίου 1998 έως την 31η Δεκεμβρίου 1999 (συνολικά 16 μήνες), από τον Ιανουάριο του 2000 έως και τον Ιούλιο 2004 άσκησε την ειδικότητά του στο ιδιωτικό Μαιευτήριο «ΛΗΤΩ», ασχολούμενος με θέματα Μαιευτικής και Γυναικολογίας, ειδικότερα δε με θέματα Υπογονιμότητας – Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής – Γυναικολογικής Ενδοκρινολογίας και Διαγνωστικής και Επεμβατικής Λαπαροσκόπησης, συνεργαζόμενος με την Μονάδα Αναπαραγωγικής Ιατρικής του εν λόγω Μαιευτηρίου.

Τον Ιούλιο του 2004 μια ομάδα έξι Μαιευτήρων – Γυναικολόγων ιδρύσαν τη δεύτερη μονάδα Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής του Μαιευτηρίου «ΛΗΤΩ» με την ονομασία «ΕΜΒΡΥΟΓΟΝΙΑ».

Στην εν λόγω Μονάδα από της ιδρύσεως της έως και σήμερα είναι ο υπεύθυνος σε επιστημονικά θέματα. Από τον Ιανουάριο του 2011, οπότε και άρχισε η λειτουργία του καινούργιου μαιευτηρίου «ΡΕΑ», στα νότια προάστια απέναντι από το «ΩΝΑΣΣΕΙΟ» καρδιοχειρουργικό κέντρο, ο ιατρός δέχεται επισκέψεις κατ’όπιν ραντεβού και στο εν λόγω μαιευτήριο ασχολούμενος ειδικά με θέματα υπογονιμότητας.

Από την αποφοίτησή του έως σήμερα παρακολούθησε ή συμμετείχε με ανακοινώσεις σε 30 συνέδρια, σεμινάρια και επιστημονικές συναντήσεις στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.

Σημειώνεται ότι κατά την παραμονή του στη Γαλλία αντιπροσώπευσε την Μονάδα Εξωσωματικής του Νοσοκομείου του στο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο της ESHRE στην Tour της Γαλλίας, τον Ιούνιο του 1999 και στο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Γυναικολογίας στην Πράγα της Τσεχίας, τον Οκτώβριο του 1999.

Έχει γεννηθεί στην Αθήνα , είναι παντρεμένος και έχει τρία παιδιά.