Συμβουλευτική Γραμμή Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας

Συμβουλευτική Γραμμή Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας

Η Συμβουλευτική Γραμμή ξεκίνησε το 2001 από εμένα τον ίδιο, Δρ Θάνο Ασκητή, έχοντας ως στόχο να επικοινωνήσει με ανθρώπους που αντιμετωπίζουν ψυχολογικά και σεξουαλικά προβλήματα, αλλά με τρόπο που διατηρείται η ανωνυμία και δίνεται η δυνατότητα σε αυτόν που τηλεφωνεί να μιλήσει για αυτό που τον απασχολεί χωρίς να ενοχοποιείται, να στιγματίζεται και κυρίως να αισθάνεται ότι καταγράφεται ο εαυτός του.

Είναι καθαρά συμβουλευτική, χωρίς θεραπευτικό χαρακτήρα, με διάρκεια περίπου δέκα λεπτά, ενώ υποστηρίζεται από ψυχολόγους. Απευθύνεται μόνο σε ενήλικες ανδρες και γυναίκες άνω των 18 ετών.

Στα 22 χρόνια λειτουργίας της έχει απαντήσει 30.000 τηλεφωνήματα, στηρίζοντας άνδρες, γυναίκες και οικογένειες τόσο στη σεξουαλική τους συμπεριφορά και δυσλειτουργία, όσο όμως και στα διαπροσωπικά προβλήματα των σχέσεών τους, αλλά και στα θέματα που αφορούν τη σεξουαλικότητα των παιδιών τους και την οικογένεια. Εξακολουθεί να διατηρεί τον ποιοτικό της χαρακτήρα, στοχεύοντας στα πέντε βήματα της λειτουργίας της, ενισχύει όλους εκείνους και εκείνες που εγκλωβίζονται μέσα στο σεξουαλικό τους πρόβλημα, δεν γνωρίζουν πού να απευθυνθούν και τι πρέπει να κάνουν. Μάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις στην προσπάθεια να βρεθεί μία λύση στο πρόβλημα τους, παγιδεύτηκαν σε άστοχες και πολυδάπανες θεραπευτικές προσεγγίσεις χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα. Αυτό επέφερε μεγαλύτερη απογοήτευση και σημαντική παραίτηση στη διεκδίκηση του προβλήματός τους.

Το νόημα της Συμβουλευτικής Γραμμής Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας είναι ένα, απλό και σημαντικό: κάθε πρόβλημα έχει λύση, όταν ο ενδιαφερόμενος το διεκδικήσει. Η αξία της γραμμής σηματοδοτεί τη βοήθεια σε ένα ζευγάρι που μπορεί ο έλας να καλεί την γραμμή, αλλά ουσιαστικά το πρόβλημα να απευθύνεται και στον σύντροφο του, δηλαδή στη σχέση του. Άλλωστε, κάθε σεξουαλικό πρόβλημα εκφράζει δύο ανθρώπους, δηλαδή ένα ζευγάρι και δίνει το δικαίωμα στη σχέση να καταλάβει το πρόβλημα και να ζητήσει τη λύση του. Κάθε ζευγάρι μπορεί να ζήσει, όταν θέλει τη λύση.

Γι’αυτό η γραμμή μας απευθύνεται σε όλους μας, χωρίς ταμπού, προκαταλήψεις, φοβίες και κυρίως παραπληροφόρηση γιατί το σεξουαλικό μου πρόβλημα δεν το έχω μόνο εγώ, το έχουν και οι άλλοι, κι έτσι, ενώ νιώθω μόνος μου, καταλαβαίνω ότι κι άλλοι συνάνθρωποί μου καθηλώνονται και εγκλωβίζονται από το ίδιο σεξουαλικό πρόβλημα.

Η Συμβουλευτική Γραμμή Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας λειτουργεί στο 210-7 79 79 79,

καθημερινά Δευτέρα – Παρασκευή 11:00-18:00.

Λύση υπάρχει. Διεκδίκησε την!