Παπαϊωάννου Ιωάννης

Παπαϊωάννου Ιωάννης

Χειρουργός Ουρολόγος-Ανδρολόγος

Υπηρέτησε ως αγροτικός ιατρός στο Π.Ι. Λεοντίου του Κ.Υ. Νεμέας στην Κορινθία από το Φεβρουάριο του 2000 έως τον Αύγουστο του 2001. Στη συνέχεια εκπαιδεύθηκε στη Γενική Χειρουργική για ένα χρόνο στο Γενικό Νοσοκομείο Ναυπλίου (Διευθυντής κ. Ντρούλιας Κωνσταντίνος) και ακολούθως στην Ουρολογία για ένα ακόμη έτος στο Γενικό Νοσοκομείο Άργους (Διευθυντής κ. Λεωνίδας Ευθύμιος). Ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή του στην Ουρολογία στη Β΄ Πανεπιστημιακή Ουρολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο το 2009 (Καθηγητής κ. Δεληβελιώτης Χαράλαμπος).

Το 1993 εισήχθη στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών μετά από επιτυχία στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Το 1999 ολοκλήρωσε τις σπουδές του και έλαβε το πτυχίο της Ιατρικής με βαθμό ΛΙΑΝ ΚΑΛΩΣ.

Το 2008 του απονέμεται το Diplome D’ Universite De Chirurgie Laparoscopique μετά από επιτυχία σε προφορικές και γραπτές εξετάσεις στα πλαίσια του European Institute of TeleSurgery Training in Minimal Access Surgery, Intensive Course in Laparoscopic Urological Surgery, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην πόλη του Στρασβούργου, στη Γαλλία.
Το 2009 έλαβε τον τίτλο του Χειρουργού Ουρολόγου και την ίδια χρονιά μετά από τη διενέργεια γραπτών και προφορικών εξετάσεων, υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ουρολογικής Εταιρείας, ανακηρύσσεται μέλος του κολλεγίου των Ευρωπαίων Ουρολόγων και αποκτά τον τίτλο του Fellow of the European Board of Urology (FEBU).

Το Μάρτιο του 2013 ανακηρύσσεται Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με βαθμό ΑΡΙΣΤΑ για την εκπόνηση της διδακτορικής διατριβής του με τίτλο: «Μελέτη ανοσολογικών παραγόντων σε καρκίνους της ουροδόχου κύστης: συσχέτιση με παθολογοανατομικά χαρακτηριστικά και έκβαση της νόσου» με υπεύθυνο τον Καθηγητή Ουρολογίας κ. Δεληβελιώτη Χαράλαμπο.

Είναι μέλος των ακόλουθων επιστημονικών εταιρειών και συλλόγων:

  • Ιατρικός Σύλλογος Πειραιώς
  • Ελληνική Ουρολογική Εταιρεία
  • Ευρωπαϊκής Ουρολογικής Εταιρείας [European Urological Association (EAU)]
  • Ευρωπαϊκής Εταιρείας Σεξουαλικής Ιατρικής [European Society for Sexual Medicine (ESSM)]
  • Ενδοουρολογικής Εταιρείας (Endourological Society)