7 συμβουλές για να απολαύσετε τις ερωτικές και σεξουαλικές εμπειρίες το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι είναι μια εποχή που μας επηρεάζει σε πολλά επίπεδα, συμπεριλαμβανομένης και της σεξουαλικής μας διάθεσης και συμπεριφοράς. Ο ήλιος, οι υψηλές θερμοκρασίες, η αλλαγή της καθημερινότητας με την περίοδο των διακοπών, οι ελαφριές ενδυμασίες δημιουργούν ένα κλίμα που ενισχύει την ενεργητικότητα και την αίσθηση της απελευθέρωσης. Σαν αποτέλεσμα, αυξάνεται η σεξουαλική επιθυμία, η διάθεση για γνωριμίες και φλερτ και η συχνότητα των σεξουαλικών επαφών.

Ωστόσο, η θετική ψυχολογική διάθεση που μας χαρακτηρίζει το καλοκαίρι μπορεί να μας ωθήσει και σε επιπόλαιες συμπεριφορές, όπου υπερεκτιμάμε τα συναισθήματα μας και τους νέους ανθρώπους που γνωρίζουμε, αλλά και σε συμπεριφορές που μας καθιστούν ευάλωτους σε κινδύνους, όπως η κατανάλωση αλκοόλ, η κακή υγιεινή των γεννητικών οργάνων, η αποφυγή της χρήσης προφυλακτικού.

Προκειμένου να μπορέσουμε να απολαύσουμε τις ερωτικές στιγμές και το σεξουαλικό παιχνίδι χρειάζεται η σεξουαλική μας έκφραση και συμπεριφορά να έχει γνώμονα, πέρα από τον πόθο και την έλξη, τον αυτοσεβασμό και τον ετεροσεβασμό, την ασφάλεια και την αυτοφροντίδα, όπως φαίνεται από τα παρακάτω 7 σημεία:

  1. Προσοχή στην τήρηση των κανόνων υγιεινής και στην επιλογή ανοιχτόχρωμων, αεράτων ρούχων για την αποφυγή των λοιμώξεων των γεννητικών οργάνων.
  2. Η χρήση προφυλακτικού είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την απόλαυση της σεξουαλικής επαφής με ασφάλεια.
  3. Η κατανάλωση αλκοόλ χρειάζεται να γίνεται με μέτρο, έτσι ώστε να μην χάνεται η αίσθηση του αυτοελέγχου και να είστε «παρόντες» σε μια σεξουαλική εμπειρία.
  4. Να γνωρίζετε τα όρια και τις ανάγκες σας σε μια νέα ερωτική γνωριμία.
  5. Αποφασίστε να πάτε διακοπές με τον σύντροφο σας χωρίς τα παιδιά και διεκδικήστε τον σεξουαλικό σας ρόλο ως εραστές.
  6. Ζήστε την ευκαιρία που προσφέρει το καλοκαίρι για περισσότερη επαφή με το σώμα, μέσα από αθλητικές δραστηριότητες, όπως η κολύμβηση, και αισθανθείτε πιο άνετα με το σώμα σας.
  7. Το καλοκαίρι οι ενδυμασίες είναι πιο ελαφριές και αποκαλυπτικές. Συνδεθείτε με το σώμα σας και νιώστε άνετα, χωρίς να έχετε το άγχος της σύγκρισης με τους άλλους.

Αγγελική Διδυμοπούλου

Ψυχολόγος-Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεύτρια

Επιστημονική Συνεργάτης Ι.Ψ.Σ.Υ.