Καρυοφύλλη Δήμητρα

Καρυοφύλλη Δήμητρα

Κλινική Ψυχολόγος

Η Δήμητρα Καρυοφύλλη σπούδασε Ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Είναι κάτοχος άδειας άσκησης επαγγέλματος ψυχολόγου με Αρ. Πρωτ.: 816021 σε όλη την επικράτεια και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Κλινική και Συμβουλευτική Ψυχολογία, με έμφαση στη Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία, University of Derby.

Στα πλαίσια εκπόνησης διπλωματικών εργασιών έχει διεξάγει δύο ερευνητικές μελέτες στον τομέα της Κλινικής Ψυχολογίας με θέμα «Κατάθλιψη, εικόνα σώματος, σεξουαλική λειτουργία σε προχωρημένη κύηση και έως και ένα έτος μετά τον τοκετό» και «Ψυχική υγεία και ανθεκτικότητα των επαγγελματιών υγείας».

Το παρόν διάστημα παρακολουθεί το δεύτερο έτος του μετεκπαιδευτικού σεμιναρίου «Ψυχοεκπαίδευση: Παρεμβάσεις στο άτομο, την οικογένεια, την ομάδα» του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγιεινής (Ε.Π.Ι.Ψ.Υ), πραγματοποιώντας την κλινική πρακτική, καθώς επίσης εκπαιδεύεται σε τετραετές πρόγραμμα Συστημικής Ψυχοθεραπείας στο Κέντρο Συστημικής Μελέτης και Θεραπείας.

Έχει παρακολουθήσει ημερίδες και σεμινάρια κλινικής ψυχιατρικής, ψυχοπαθολογίας και ψυχοθεραπευτικών παρεμβάσεων. Το ενδιαφέρον της στρέφεται στην ατομική ψυχοθεραπεία και ψυχοθεραπεία ζεύγους, τη θεραπεία σεξουαλικών δυσλειτουργιών, καθώς και στα προβλήματα σχέσεων.

Έχει εργαστεί ως ψυχολόγος στο Διακλαδικό Κέντρο Ψυχικής Υγείας Ενόπλων Δυνάμεων (ΔΚΨΥΕΔ) και στο Roots Wellness Center αναλαμβάνοντας ατομικά περιστατικά.

Εργάζεται έως και σήμερα ως Κλινική Ψυχολόγος στο Ινστιτούτο Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας του Δρ. Θάνου Ασκητή.