Παπαδόπουλος Περικλής

Παπαδόπουλος Περικλής

Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπευτής CBT

Ο Παπαδόπουλος Περικλής είναι απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και κάτοχος άδεια ασκήσεως του επαγγέλματος του Ψυχολόγου σε όλη την επικράτεια. Συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στην κλινική ψυχολογία στην Ολλανδία.

Το 2018 έγινε δεκτός από την Εταιρία Γνωσιακών και Συμπεριφορικών Σπουδών για την 4ετή ειδικότητα του ψυχοθεραπευτή στη Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία (CBT), όπου έλαβε και υποτροφία για την καλύτερη επίδοση μαθημάτων.

Στα πλαίσια του προπτυχιακού, έκανε πρακτική άσκηση στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής και αργότερα στο Ξενώνα Αμάλθεια, ως ειδικευόμενος Ψυχολόγος (1/3/2011-31/5/2011). Από 10/2009 έως 05/2011 έκανε πρακτική άσκηση στο Ειδικό Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο, Πανεπιστημίου Αθηνών, υπό την επίβλεψη του Dr.Κ.Μιχαηλίδη, με αντικείμενο την ψυχολογική υποστήριξη και αξιολόγηση παιδιών με ειδικές ανάγκες. Κατά τη στρατιωτική του θητεία (1/2016-10/2016) διετέλεσε χρέη Ψυχολόγου στο 414 ΣΝΕΝ και στις μονάδες Σπάρτης και Άρτας.

Έχει συνεργαστεί με τον Dr.Κ. Δημητρούλη (Μαιευτήρας-Χειρούργος Γυναικολόγος) στο κέντρο Βιογενετικής ως Ψυχολόγος σε υπογόνιμα ζευγάρια. Από το 2013, δραστηριοποιείται σε ατομικές συνεδρίες ενήλικων. Εργάζεται έως και σήμερα ως ψυχολόγος στο Ινστιτούτο Ψυχικής και Σεξουαλικής υγείας του Δρ. Θάνου Ασκητή, όπου ειδικεύεται σε άτομα με ψυχικές παθήσεις, στη θεραπεία σεξουαλικών δυσλειτουργιών (στον άνδρα, στη γυναίκα και στο ζευγάρι), προβλήματα σχέσεων γάμου αλλά και νέων ζευγαριών, καθώς και σεξουαλική αγωγή παιδιών και εφήβων.

Έχει πραγματοποιήσει ομιλίες σε σχολές γονέων και μαθητών με θέμα τη «Σεξουαλική Αγωγή στην Εφηβεία», ως Επιστημονικός Συνεργάτης του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας, ενώ αρθρογραφεί στη σελίδα του Ινστιτουτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας και σε επιστημονικά περιοδικά.

Στελεχώνει την Συμβουλευτική Γραμμή Σεξουαλικής Υγείας του Ινστιτούτου όπου δίνονται οι πρώτες κατευθύνσεις διαχείρισης του προβλήματος, ανάλογα με την κάθε περίπτωση.