Η θάλασσα αυξάνει τη σεξουαλική μας διάθεση;

Η σεξουαλική επιθυμία περιλαμβάνει σκέψεις, εικόνες, φαντασία, ενθουσιασμό, προσδοκία, ηδονή και οργασμό. Η διάθεσή μας έχει ισχυρή σχέση με τη σεξουαλική μας επιθυμία. Στην απέναντι όχθη, η κόπωση, το στρες και η θλίψη μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την ερωτική μας επιθυμία.

Το ηλιακό φως μπορεί να αυξήσει τη σεξουαλική δραστηριότητα, καθώς δύναται να επηρεάσει την ενέργειά μας, προκαλώντας εγρήγορση, ενώ επίσης συνδέεται με την έκκριση ορμονών που σχετίζονται με την καλή διάθεση!

Καλοκαίρι σημαίνει φως, ήλιος, χαμόγελα, παραλία, αίσθηση από το αεράκι και το θαλασσινό νερό, ευχάριστη διάθεση, ανταλλαγή βλεμμάτων στις ακτές, γέλια παιδιών που παίζουν για ατέλειωτες ώρες στην άμμο.

Άραγε, η θάλασσα επηρεάζει την σεξουαλική μας διάθεση; Συχνά, ακούγεται πώς το καλοκαίρι είναι η περίοδος του φλερτ, των γνωριμιών, του εφήμερου, του αυθόρμητου παιχνιδιού. Μπορεί να κοντεύει Σεπτέμβρης, αλλά δεν πρέπει να παραλείψουμε να απολαύσουμε τις ζεστές ημέρες που μας απομένουν.

Το αίσθημα χαλάρωσης στην παραλία, είτε βρισκόμαστε διακοπές, είτε σε μία μικρή απόδραση την Κυριακή, μας αναζωογονεί, βελτιώνει την διάθεση και μας «γεμίζει» τις μπαταρίες. Η σεξουαλική μας διάθεση με τη σειρά της, άμεσα συνδεδεμένη με την ψυχική μας υγεία, είναι λογικό όταν χαλαρώνουμε και διασκεδάζουμε να αυξάνεται.

Όπως έχει φανεί και μέσα από έρευνες, η άσκηση βελτιώνει την υγεία μας και διευκολύνει την ροή του αίματος σε όλο το σώμα. Το κολύμπι αποτελεί ένα είδος άσκησης και μάλιστα είναι κομμάτι των διακοπών μας, όπου:

  • Γυμνάζει ολόκληρο το σώμα
  • Ενισχύει το καρδιο-αναπνευστικό σύστημα
  • Διώχνει το στρες
  • Βοηθάει στον καλύτερο ύπνο

Ταυτόχρονα, η άσκηση, όπως είναι γνωστό, ενδυναμώνει την λίμπιντο, και θα μπορούσαμε να πούμε, ότι κατά έναν τρόπο, αυξάνει την συχνότητα των επαφών. Συνεπώς, μέσα από την απόλαυση ενός μπάνιου στη θάλασσα ενδυναμώνουμε τη σεξουαλική διάθεση και ενισχύουμε τη σεξουαλική μας λειτουργία.  

Είναι, λοιπόν, φυσικό επακόλουθο σε περιόδους που περνάμε καλά η σεξουαλική μας λειτουργία να ενισχύεται γι’ αυτό εκμεταλλευτείτε τις ευκαιρίες που σας δίνονται, αφιερώστε χρόνο στον σύντροφό σας ή επενδύστε σε μία προσπάθεια νέας γνωριμίας, φλερτάρετε, επικοινωνήστε και μην ξεχάσετε να κάνετε μία ακόμα βουτιά στη θάλασσα!

Δήμητρα Καρυοφύλλη
Κλινική Ψυχολόγος
Επιστημονική Συνεργάτις Ι.Ψ.Σ.Υ.