Τα 7 βήματα για να διατηρήσει ένας άνδρας που μεγαλώνει την υγεία και την σεξουαλική του ζωή!

Η διατήρηση μιας καλής σεξουαλικής λειτουργίας μεγαλώνοντας είναι ένα σημαντικό κριτήριο της ποιότητας ζωής, της ψυχοσυναισθηματικής ισορροπίας και της καλής βιολογικής υγείας στον άνδρα. Ανάμεσα στην σεξουαλική λειτουργία και την σωματική υγεία υπάρχει μια σχέση αλληλεπίδρασης, αφού όταν φροντίζει για την κάθε μία ενισχύει και τα οφέλη στην άλλη.

Για να διατηρήσει, λοιπόν, ένας άνδρας μία καλή σεξουαλική λειτουργία είναι χρήσιμο να υιοθετήσει έναν υγιεινό τρόπο ζωής, εφαρμόζοντας τα εξής 7 βήματα:

  1. Μείωση του αλκοόλ. Η υπερβολική και μακροχρόνια κατανάλωση αλκοόλ έχει συσχετιστεί με αρνητικές συνέπειες στο καρδιαγγειακό σύστημα και στη στυτική λειτουργία.
  2. Διακοπή του καπνίσματος. Η διακοπή του καπνίσματος βοηθάει σημαντικά στην διατήρηση της σωματικής, αλλά και της σεξουαλικής υγείας, με την αποκατάσταση των αγγείων.
  3. Έλεγχος του βάρους. Ο έλεγχος του σωματικού βάρους μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στην πρόληψη ενός στυτικού προβλήματος, καθώς σχετίζεται με παράγοντες  που προκαλούν στυτική δυσλειτουργία όπως η δυσλιπιδαιμία, ο σακχαρώδης διαβήτης.
  4. Φυσική άσκηση. Η φυσική άσκηση ενισχύει τη στυτική λειτουργία, καθώς συμβάλλει στην σωστή λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος.
  5.  Μείωση του άγχους. Όλο και περισσότερες έρευνες συνδέουν την εμφάνιση της στυτικής δυσλειτουργίας με το έντονο άγχος.
  6. Συστηματική ιατρική παρακολούθηση. Η συχνή και συνεπής παρακολούθηση από τον γιατρό και οι κατάλληλες ιατρικές εξετάσεις έχουν μεγάλη σημασία όχι μόνο για τη σεξουαλική υγεία αλλά και για τη γενικότερη υγεία του ατόμου.
  7. Επικοινωνία με την σύντροφο. Επικοινωνούμε με την σύντροφο μας. Όσο πιο ανοιχτά και αληθινά επικοινωνούμε μέσα στη σχέση μας, τόσο πιο εύκολα μπορούμε να μοιραστούμε τις ανάγκες μας και τις επιθυμίες μας στα διάφορα στάδια της ζωής μας. Η συντροφικότητα και η συναισθηματική σύνδεση είναι σημαντική προκειμένου να διατηρήσουμε μια καλή σεξουαλική ζωή.

Διδυμοπούλου Αγγελική

Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια CBT

Επιστημονική Συνεργάτις Ι.Ψ.Σ.Υ.