Βραχύς χαλινός

Βραχύς χαλινός

 

Ο χαλινός είναι μια δερματική πτυχή που ενώνει τη βάλανο (το κεφάλι) με την ακροποσθία (το τμήμα του δέρματος που καλύπτει τη βάλανο) και βρίσκεται στην κάτω επιφάνεια του πέους. Σε κάποιους άνδρες ο χαλινός μπορεί να είναι παχύτερος, κοντύτερος και ισχυρότερος με αποτέλεσμα στη στύση και στη σεξουαλική επαφή, το πέος να πονάει και να παραμορφώνεται από την έλξη που ασκείται στην κάτω πλευρά, μοιάζοντας γαμψότερο και κοντύτερο, σαν τα νύχια του αετού.ά 100.000 γεννήσεις και μπορεί να συνυπάρχει και με άλλα γενετικά σύνδρομα.

Ο βραχύς χαλινός είναι αποκλειστικά πρωτοπαθής κατάσταση και συνοδεύει τον άνδρα από τη γέννησή του. Δεν οφείλεται σε συγκεκριμένους βιολογικούς παράγοντες. Πρόκειται επί της ουσίας για ένα ανατομικό πρόβλημα που προκύπτει κατά την ανάπτυξη του αγοριού.

Πολλές φορές η διάγνωση του βραχέος χαλινού συγχέεται με τη φίμωση καθώς και οι δύο καταστάσεις έχουν κοινό χαρακτηριστικό την δυσκολία έλξης της ακροποσθίας του πέους. Ωστόσο δεν αποκλείεται ορισμένοι ασθενείς να έχουν φίμωση και ταυτόχρονα βραχύ χαλινό. Η διάγνωση του βραχέος χαλινού γίνεται ύστερα από κλινική εξέταση που πραγματοποιείται από ουρολόγο-ανδρολόγο.

Η λύση στο πρόβλημα του κοντού χαλινού είναι απλή, εύκολη και ανώδυνη. Πρόκειται για μια απλή επέμβαση ρουτίνας, διάρκειας περίπου 14 λεπτών και με τοπική αναισθησία για να μην πονάει ο ασθενής, κατά την οποία γίνεται διατομή του χαλινού με:

  1. διαθερμία τελευταίας τεχνολογίας,
  2. χρήση laser.

Γίνεται συρραφή της τομής, αν χρειάζεται, και ο ασθενής εξέρχεται, χωρίς να χρειασθεί να νοσηλευθεί και συνεχίζει την καθημερινή του δραστηριότητα.

Σκοπός μας είναι να απαλλάξουμε τον άνδρα από το πρόβλημα αυτό με τις καλύτερες θεραπευτικές πρακτικές που εξασφαλίζουν άμεσα αποτελέσματα. Έχοντας θεραπεύσει εκατοντάδες περιπτώσεις ανδρών με βραχύ χαλινό προσφέρουμε εξειδικευμένες γνώσεις που προσαρμόζονται ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε άνδρα.

Ο άνδρας που πονάει στην ερωτική επαφή, αντί να την χαίρεται και να την απολαμβάνει ή που εκσπερματώνει γρήγορα, αφήνοντας στα “κρύα του λουτρού” τη σύντροφό του, διακατέχεται από ενοχές και άγχος και σταδιακά απομακρύνεται από το σεξουαλικό παιχνίδι, φοβισμένος και απογοητευμένος.

Στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα του Ι.Ψ.Σ.Υ διατίθεται επίσης δωρεάν σε ψηφιακή μορφή το βιβλίο (e-book) «Ανδρολογία και Σεξουαλικότητα:120 ερωτήσεις-απαντήσεις», όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανατρέξουν για περισσότερες πληροφορίες.

Ανδρολογία και Σεξουαλικότητα, 120+1 ερωτήσεις-απαντήσεις

  • 1.Client
  • 2.Share