ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

ΑΘΗΝΑ, ΕΛΛΑΔΑ

210 - 7.79.79.79

(χρέωση αστικής κλήσης)

H γραμμή λειτουργεί καθημερινά καθημερινά από τις 10:00 - 14:00 και από τις 16:00 - 20:00.

Μπορείτε επίσης να μας στείλετε το πρόβλημα που σας απασχολεί μέσω e-mail στο [email protected], όπου εντός 15 περίπου ημερών θα έχετε την απάντηση από τους ειδικούς του Ινστιτούτου μας.

Για οξύ και μόνο πρόβλημα, καλέστε στο κινητό 6972 - 293.000"ΓΥΝΑΙΚΑ, Η ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΣΟΥ ΖΩΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΤΕΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΟΥ!

ΜΙΑ ΝΕΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΜΑΣ

Μπορείς να στείλεις e-mail ([email protected]) στη συνεργάτιδά μας Μυρτώ Σωτηροπούλου (Μαιευτήρας - Χειρουργός - Γυναικολόγος, Σεξολόγος), λύνοντας τις "γυναικείες απορίες" σου γύρω από γυναικολογικά και σεξουαλικά σου ζητήματα.

Κάθε γυναίκα μπορεί να ενημερωθεί για τους κινδύνους του καλοκαιριού αλλά και για τυχόν σεξουαλικά προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζει και που πιθανόν οφείλονται σε ορμονικούς και γενικότερα οργανικούς παράγοντες, όπως: σεξουαλικός πόνος, μειωμένη ερωτική επιθυμία, οργασμικές διαταραχές, κλπ.

Επέτρεψε στον εαυτό σου να απολαύσει, μακριά από κινδύνους και προβλήματα τη σεξουαλική σου ζωή!

[email protected]
Έ
χεις κι εσύ δικαίωμα στη σεξουαλική σου έκφραση και ζωή. Διεκδίκησέ τη!

Η Συμβουλευτική Γραμμή Σεξουαλικής Υγείας είναι μια υπηρεσία επιστημονικής ενημέρωσης και υποστήριξης πάνω σε θέματα σεξουαλικής και ψυχικής υγείας με συμβουλευτικό χαρακτήρα. Στόχος της Συμβουλευτικής Γραμμής Σεξουαλικής Υγείας είναι να συμβάλλει στην πρόληψη και την προάσπιση της σεξουαλικής υγείας, αλλά και να βοηθήσει στην σωστή αντιμετώπιση ψυχικών και σεξουαλικών προβλημάτων.

Η Συμβουλευτική Γραμμή Σεξουαλικής Υγείας στελεχώνεται από ψυχολόγους εξειδικευμένους σε θέματα σεξουαλικής υγείας. Απευθύνεται σε ενήλικες άνω των 18 ετών, οι οποίοι επιθυμούν να εκφράσουν οποιοδήποτε προβληματισμό τους, ψυχολογικής ή σεξουαλικής φύσεως. Μπορούν να στείλουν θέματα που αφορούν τους ίδιους ή κάποιο άλλο πρόσωπο του περιβάλλοντός τους, όπως το σύντροφό τους, το παιδί τους, ένα άλλο συγγενικό άτομο κ.α.

Τα αιτήματα που δέχεται η Συμβουλευτική Γραμμή Σεξουαλικής Υγείας αφορούν κυρίως:

  • Σεξουαλικές δυσλειτουργίες
  • Προβλήματα σχέσεων και γάμου
  • Θέματα που αφορούν την σεξουαλικότητα και το σεξουαλικό προσανατολισμό
  • Ερωτήματα σε σχέση με την αντισύλληψη, τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και άλλα οργανικά προβλήματα.
  • Προβλήματα παιδιών και οικογένειας

Το πιο συχνό αίτημα των καλούντων είναι οι σεξουαλικές δυσλειτουργίες, όσον αφορά τους άντρες και τα προβλήματα σχέσεων, όσον αφορά τις γυναίκες. Ανάμεσα στα προβλήματα που αναφέρονται αρκετά συχνά οι άνδρες με σεξουαλικές δυσλειτουργίες, είναι η διαταραχή στύσης και η πρόωρη εκσπερμάτιση, ενώ οι γυναίκες αναφέρουν συχνότερα μειωμένη επιθυμία και έλλειψη οργασμού.

Ο ρόλος της Συμβουλευτικής Γραμμής είναι να παρέχει συμβουλευτικά και υποστηρικτικά τις απαραίτητες πληροφορίες και την κατάλληλη καθοδήγηση για θέματα που αφορούν την ψυχική και τη σεξουαλική υγεία. Σκοπός της γραμμής είναι η διεκδίκηση της λύσης από τον καλούντα και πάνω από όλα η πρόληψη και η σωστή και επιστημονική γνώση για την ανθρώπινη σεξουαλικότητα του άνδρα, της γυναίκας και του παιδιού ή του εφήβου.

Η λειτουργία της εξασφαλίζει την απόρρητη θέση του κάθε ερωτήματος. Τα στοιχεία που ενδεχομένως θα ζητηθούν στη φόρμα επικοινωνίας, έχουν αποκλειστικό στόχο την καλύτερη διερεύνηση του αιτήματος και την πιο ολοκληρωμένη υποστήριξη.

Η διεκδίκηση της λύσης σε ένα πιθανό πρόβλημα συμβάλλει στην καλύτερη ποιότητα ζωής, που είναι δικαίωμα όλων.