Πλουμάκη Μαρία

Πλουμάκη Μαρία

Ψυχολόγος –MSc in Clinical Psychosexology

Η Μαρία Πλουμάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλειο της Κρήτης. Σπούδασε ψυχολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Είναι κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου με Αρ. Πρωτ.: 126155 σε όλη την επικράτεια. Σπούδασε για ένα εξάμηνο Ψυχολογία μέσω του προγράμματός Erasmus στην Πολωνία στο Πανεπιστήμιο Adam Mickiewicz University, Poznań, Poland.

Πραγματοποίησε τη πτυχιακή της με θέμα «Οικειότητα και σεξουαλικότητα των ανθρώπων με πολλαπλή σκλήρυνση» και ξεκίνησε την μετεκπαίδευσή της στη Συστημική και Οικογενειακή προσέγγιση στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Το παρόν διάστημα συνεχίζει το δεύτερο έτος της Συστημικής και Οικογενειακής Ψυχοθεραπείας στο Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρωπίνων Σχέσεων.

Πραγματοποίησε το μεταπτυχιακό της Κλινικής Ψυχοσεξολογίας στη Ρώμη, στο πανεπιστήμιο Sapienza Università di Roma και η μεταπτυχιακή της εργασία είχε θέμα την «Επίδραση των τηλεοπτικών σειρών με σεξουαλικό και ψυχολογικό περιεχόμενο στην ψυχική και σεξουαλική υγεία των ανθρώπων».

Έχει παρακολουθήσει ημερίδες και σεμινάρια κλινικής ψυχιατρικής, ψυχοπαθολογίας και ψυχοθεραπευτικών παρεμβάσεων. Το ενδιαφέρον της στρέφεται γύρω από θέματα της ανθρώπινης σεξουαλικότητας, την ατομική ψυχοθεραπεία, θεραπεία ζεύγους, τη θεραπεία σεξουαλικών δυσλειτουργιών και τις  προκλήσεις της καθημερινής ζωής.

Έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά προγράμματα, όπως το research summer school της EFPSA (European Federation of Psychology Student’s Association) με θέμα τη σεξολογία.

Στα πλαίσια της πρακτικής της άσκησης έχει συνεργαστεί με μη κυβερνητικές οργανώσεις, που δραστηριοποιούνται για την υποστήριξη των παιδιών,  των νεαρών προσφύγων και την προάσπιση των δικαιωμάτων τους στην Ελλάδα και στην Iταλία.

Εργάζεται έως και σήμερα ως κλινική ψυχολόγος στο Ινστιτούτο Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας του Δρ. Θάνου Ασκητή.