Παγκόσμια Ημέρα του Άνδρα

Κοινοποιήση:

Η Παγκόσμια Ημέρα του Άνδρα γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 19 Νοεμβρίου. Το 1968, ο Αμερικανός δημοσιογράφος John P. Harris είχε παρατηρήσει την έλλειψη ισορροπίας ανάμεσα στα δύο φύλα, καθώς οι εργάτριες είχαν τη δική τους αφιερωμένη μέρα, σε αντίθεση με τους εργάτες. Γιορτάστηκε για πρώτη φορά στις 19 Νοεμβρίου 1999 στην Καραϊβική, στα νησιά Τρινιδάδ και Τομπάγκο, με πρωτοβουλία του δρ. Τζέρομ Τιλακσίνγκ, ενώ σήμερα γιορτάζεται σε περισσότερες από 60 χώρες του κόσμου, όπως Τζαμάικα, Αυστραλία, Ινδία, Κίνα, Ηνωμένες Πολιτείες, Ρουμανία, Σιγκαπούρη, Μάλτα, Ηνωμένο Βασίλειο, Νότια Αφρική, Ουγγαρία, Ιρλανδία, Καναδά, Δανία, Νορβηγία, Αυστρία, Ουκρανία, Γαλλία, Ιταλία, Πακιστάν, Κούβα… Μάλιστα αναμένεται να αναγνωριστεί και επίσημα από τον ΟΗΕ.

Θέμα του φετινού εορτασμού 2017: "Γιορτάζοντας τους άνδρες και τα αγόρια και τη διαφορετικότητά τους"

Παλαιότερα θέματα ήταν: "Δουλεύοντας για την επέκταση των αναπαραγωγικών δυνατοτήτων του άνδρα", "Συνεργαζόμαστε για τους άνδρες και τα αγόρια"...

Στόχος της είναι η υπενθύμιση της ανδρικής θετικής συνεισφοράς στον ανθρώπινο πολιτισμό και ιδιαίτερα στην κοινωνία, στην οικογένεια, στο γάμο, και στη φροντίδα των παιδιών, καθώς και να υπογραμμιστούν οι φυλετικές διακρίσεις εις βάρος των ανδρών.

Μπορεί να θεωρηθεί ως αντιστάθμισμα της Διεθνούς Ημέρας της Γυναίκας που γιορτάζεται στις 8 Μαρτίου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΑΝΔΡΑΣ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΑΝΔΡΑΣ

Όλα τα άρθρα για την Ανδρική Σεξουαλική...

Περισσότερα